9 مسجد زیبای استانبول

مسجد استانبول

در میان اروپا و آسیا، جای تعجب نیست که میراث فرهنگی غنی استانبول تأثیر زیادی بر برخی از مهمترین معماری های آن داشته است. با مناره های حدود 3000 مسجد که خط افق استانبول را سوراخ کرده اند، این عبادتگاه ها بخشی جدایی ناپذیر از شهر هستند. در اینجا زیباترین مساجد هستند که ارزش دیدن در سفر را دارند.

1. سلطان احمد کامی: «مسجد آبی»

احتمالاً معروف‌ترین مسجد استانبول، مسجد آبی است که به دلیل کاشی کاری‌های آبی درخشانش، یک جاذبه گردشگری بسیار محبوب است. آخرین مسجد بزرگ دوره کلاسیک عثمانی، این ساختمان باشکوه قرن هفدهمی از پارک سلطان احمد، جایی که شش مناره متمایز مسجد، حضور آن را در بالای درختان مشخص می‌کند، بهتر دیده می‌شود. این مسجد همچنین با ایاصوفیه روبرو است – یک شگفتی مهندسی که مظهر معماری بیزانسی محسوب می شود.

مسجد آبی

2. مسجد سلیمانیه

شاید این بزرگترین مساجد استانبول نباشد، اما مطمئنا یکی از زیباترین مساجد است. این قطعه عالی از معماری قرن شانزدهمی، تنها ۱۰ دقیقه پیاده از بازار بزرگ فاصله دارد و بر فراز شاخ طلایی، بخشی از شبه جزیره تاریخی شهر قرار دارد. این ساختمان مهمی است که توسط با استعدادترین معمار امپراتوری عثمانی، معمار سینان، طراحی شده و برای مشهورترین سلطان عثمانی، که به طور گسترده به نام “سلیمان باشکوه” شناخته می شود، ساخته شده است. تابلوهای منبت کاری شده در مقبره سلیمان و کاشی کاری های پیچیده اطراف ورودی آن را از دست ندهید.

مسجد سلیمانیه

3. مسجد رستم پاشا

این مسجد کوچک اما باشکوه که توسط معمار مشهور سینان نیز ساخته شده است، در مورد سرامیک‌های تزئینی مسجد آبی را به‌خوبی می‌بیند. رستم پاشا که یک جواهر واقعی است با کاشی های نفیس ایزنیک پوشیده شده است و در هیچ مسجد دیگری در شهر از آن ها به این وفور استفاده نشده است. این ساختمان برای وزیر اعظم سلیمان طراحی شده است و در بالای مجموعه ای از مغازه های طاقدار قرار دارد که برای حمایت مالی و فیزیکی مجموعه تعبیه شده است. در حالی که پیدا کردن آن کمی دشوار است (باید به بالا نگاه کنید زیرا در سطح خیابان نیست)، تنها پنج دقیقه پیاده روی تا بازار ادویه جات فاصله دارد. پله‌های دسترسی را در Hasırcılar Caddesi یا در خیابان کوچکی که از شمال Hasırcılar Caddesi به سمت شاخ طلایی کشیده می‌شود، پیدا خواهید کرد.

مسجد رستم پاشا

۴. مسجد جدید

اگرچه نام آن چیز دیگری را نشان می دهد، این ساختمان در محله امینونو شهر در واقع به سال 1663 برمی گردد. مسجد جدید که در انتهای پل معروف گالاتا در استانبول یافت شد، بیش از نیم قرن طول کشید تا ساخت آن به دلیل مسائل مالی و آشفتگی های سیاسی به طول انجامید. و توسط شاگرد سینان، Davut Ağa طراحی شده است. این آخرین مساجد امپراتوری بود که ساخته شد و از مسجد آبی و مسجد سلیمانیه تأثیر گرفت. «مسجد جدید» دارای فضای داخلی مجلل تزئین شده با ورق طلا، سنگ مرمر حکاکی شده و کاشی های ایزنیک است. شبح آن به بخشی نمادین از خط افق استانبول تبدیل شده است.

مسجد جدید

5. مسجد اورتاکوی

مسجد اورتاکوی هنوز هم یکی از زیباترین سازه های استانبول است و به دلیل موقعیت خیره کننده در کنار آب، به عنوان جواهر تنگه بسفر شناخته می شود. این مسجد خیره‌کننده نئوباروک که در منطقه زیبای اورتاکوی قرار دارد، بین سال‌های 1854 و 1856 به دستور سلطان عبدالمجد عثمانی ساخته شد. این مسجد توسط Garabet Amira Balyan و Nigoğayos Balyan، معماران پدر و پسر ارمنی که مسئول کاخ دولما باغچه و مسجد آن هستند، طراحی شده است.

مسجد اورتاکوی

6. مسجد محرمه سلطان

دو مسجد قرن شانزدهمی در استانبول با نام مسجد میهریمه سلطان وجود دارد – یکی در ادیرنکاپی و دیگری در Üsküdar – به دلیل داستان عشق پنهانی. داستان از این قرار است که معمار مشهور سینان نمی‌توانست آشکارا عشق خود را به میهریمه سلطان، دختر سلطان سلیمان اول، که قبلاً با روشتم پاشا ازدواج کرده بود، ابراز کند و به همین دلیل دو مسجد برای رمزگذاری یک پیام ساخت. گفته می شود که خورشید در میان مناره های مسجد سمت اروپایی غروب می کند، در حالی که ماه از مناره واحد در مسجد سمت آسیایی طلوع می کند و نام مهریماه را جشن می گیرد که به “خورشید و ماه” ترجمه می شود.

مسجد محرمه سلطان

7. مسجد سنجاکلار

مسجد Sancaklar که قطعاً جدید است، یکی از برجسته‌ترین و غیرمعمول‌ترین مساجد معاصر استانبول است. این طرح رادیکال توسط معمار مشهور ترکیه ای امره آرولات ایجاد شده است، که مسجدی که معمولاً تزیینات مجلل را به عنوان فضایی فوق مینیمالیست دوباره تصور می کرد. ساختمان سنگی پلکانی در دامنه تپه حک شده است و خطوط مناظر را اتخاذ می کند، در حالی که یک نمازخانه زیرزمینی فضای غار مانند ساده و در عین حال شگفت انگیزی را ارائه می دهد که در آن می توان دعا کرد و تأمل کرد. مناره مستطیل شکل تنها عنصر ساختمان است که حضور خود را از دور اعلام می کند.

مسجد سنجاکلار

8. مسجد شاکرین

مسجد شاکرین نه تنها به دلیل طراحی معاصر قابل توجه خود مشهور است، بلکه به این دلیل که فضای داخلی آن توسط زینب فادیلی اوغلو – اولین زنی که یک مسجد در ترکیه مدرن طراحی کرد – طراحی شده است. این مسجد که در سال 2009 به یاد نیکوکاران ابراهیم و سمیها شاکر ساخته شده است، نمای بیرونی فلزی براق مسجد با فضای داخلی به همان اندازه چشمگیر تکمیل شده است. ویژگی‌های برجسته شامل محراب فیروزه‌ای و طلایی چشم‌نواز (طاقچه نماز) و یک لوستر شیشه‌ای با الهام از قطره‌های آب است که نماد نور خداوند است که مانند باران بر نمازگزاران فرود می‌آید.

مسجد شاکرین

۹.مسجد مرکزی بیکوز کارلیتپه

با یکی از جذاب‌ترین مناره‌های استانبول، مسجد بیکوز کارلیتپه مرکز در ژوئن 2016 تکمیل شد و رویکردی مدرن‌تر در طراحی مسجد را به نمایش می‌گذارد. این مناره دارای یک بالکن عمومی است که منظره زیبایی از تنگه بسفر دارد که در یک روز صاف تا سمت آسیایی امتداد دارد. کتابخانه مسجد نیز برای بازدیدکنندگانی که می توانند قبل یا بعد از تماشای منظره چشم پرنده شهر، چیزی برای خواندن بردارند، باز است. 

پست های بیشتر

برای دریافت جدیدترین مطالب و خبر ها فرم زیر را ارسال نمایید.